Produsele pentru îngrijire nazală QUIXX®

Mai multe informații despre apă, sare și osmoză

Apa are multe funcții în corpul nostru. Aceasta stimulează detoxifierea, transportă nutrienții, elimină produșii de degradare din urma metabolismului, menține presiunea osmotică a celulelor și reglează temperatura corpului. Toate procesele metabolice din corpul nostru sunt dependente de apă.

Corpul nostru are 5-6 litri de sânge, care constă, de asemenea, din aprox. 50% apă. În 24 de ore, inima noastră pompează între 7.000 și 10.000 de litri de sânge.

Sarea (NaCl) are o structură cristalină. Dizolvată în apă, aceasta este baza metabolismului celular și, astfel, are o mare importanță. Principiul esențial al metabolismului este osmoza: fluidele corporale trec de la o celulă la alta și procesul este controlat de concentrația de sare din celule. Lichidul se deplasează întotdeauna de la celula cu o concentrație de sare mai mică la cea care are o concentrație mai mare, deoarece membranele celulare sunt permeabile pentru apă, dar nu pentru sare. Corpul încearcă întotdeauna să egaleze diferența de concentrații.

Osmosis, schematic drawing

În osmoză, apa se deplasează dintr-un compartiment cu o concentrație de sare scăzută la unul cu o concentrație mai mare.

Recomandarea produsului


QUIXX® extra spray nazal

QUIXX® extra spray nazal decongestionează
nasul, curăță nasul cu atenție și are un efect puternic
de revigorare datorită uleiului de eucalipt

Aflați mai multe