Ghidul Sănătății QUIXX®

Un somn mai bun pentru bebelușul dvs.

Copiii nou-născuți dorm când sunt obosiți și se trezesc când sunt înfometați. Ei nu pot distinge ziua de noapte înainte de a treia lună de viață. Dar dvs. puteți ajuta copilul în dezvoltarea unui program bun de somn și adecvat vârstei. Iată câteva concepte:

Puteți spori starea de bine a bebelușului, de exemplu, prin înfășurarea strânsă într-o pătură. În primele luni de viață, bebelușul dvs. nu are nevoie de spațiu pentru a se mișca, iar înfășarea îl va face să se simtă în siguranță.

Pentru a extinde fazele de somn nocturne, puteți încerca să vă ajutați copilul să deosebească mai devreme ziua de noapte. Lăsați copilul să doarmă într-o cameră luminoasă cu zgomot de fundal normal în timpul zilei, și în întuneric și fără multe cuvinte pe timp de noapte. În timpul nopții, trebuie doar să schimbați scutecul atunci când este într-adevăr umed.

Începând cu săptămâna a șasea, puteți încerca să obișnuiți copilul cu o anumită rutină zilnică. Regula "de două ore" spune că trebuie să îți pui copilul la culcare când a fost treaz timp de două ore. Începând cu a șasea lună, bebelușul nu mai are nevoie de mâncare noaptea. Din acest punct de vedere, timpul de somn și de masă ar trebui să fie la intervale regulate de timp.

Pentru bebelușii mai mari, este recomandabil să petreceți ultima oră înainte de culcare întotdeauna în același mod. Bucurați-vă în special de ultimele minute înainte de a vă culca cu copilul, de exemplu, alintându-l sau cântând.

Dormitorul trebuie să fie bine aerisit și nu prea cald. În cazul în care bebelușul dvs. este expus la aer uscat sau dacă răcește, picăturile nazale QUIXX® baby pot ajuta copilul să respire mai ușor. (*)