Ghidul Sănătății QUIXX®

Toamna – sezonul schimbărilor la locul de muncă, școală sau grădiniță

Toamna este sezonul schimbărilor - nu numai pentru frunziș. Mulți copii merg la noi școli sau grădinițe, părinții merg la noi locuri de muncă. Aceste schimbări pot avea efecte asupra sănătății.

Toate ființele vii sunt foarte adaptabile mediului lor. De aceea, peștii care trăiesc în apă respiră prin branhii care sunt optimizate pentru a obține oxigen din lichide, în timp ce mamiferele respiră prin plămâni, care folosesc oxigenul din aer. Această dezvoltare a evoluat de-a lungul a milioane de ani. La o scară mult mai mică, fiecare dintre noi se adaptează la mediul său. De exemplu: când stăm la soare vara, pielea noastră se face mai întunecată pentru a ne proteja de razele UV. Pe măsură ce facem mai mult exerciții fizice, mușchii noștri se fac mai puternici pentru a face o treabă mai bună pentru noi. Și când suntem expuși la microorganisme potențial periculoase, sistemul nostru imun produce anticorpi și celule specifice, pentru a lupta cu acestea.

Pe de altă parte, schimbările în mediu au efecte asupra sănătății. Mai ales aerul pe care îl respirăm are o mare influență asupra stării noastre de bine. (1)  Camerele cu aer condiționat în timpul verii și încălzire în timpul iernii ne amenință sănătatea, deoarece aerul este în mare parte uscat (1) - acesta usucă mucoasa nasului, a tractului respirator și afectează funcția acestora.

În ceea ce privește un climat interior mai bun, aerisirea adecvată sau un umidificator pot ameliora nivelul de umiditate al aerului. De asemenea, puteți utiliza un spray de curățare și hidratare, cum ar fi QUIXX® soft pentru a preveni uscarea mucoasei. 

Alergenii, cum ar fi particulele de polen de iarbă sau acarienii din praful de casă pot provoca accese de rinită alergică. Și chiar numai alergenii la care sunteți sensibil pot fi în concentrații ridicate în orice loc nou pe care dvs. sau copiii dvs. îl frecventați. Ghinion, atât timp cât nu există nici o modalitate de a evita contactul.

Agenții patogeni, cum ar fi bacteriile sau virusurile, pot provoca boli infecțioase. Și acestea pot fi transmise prin diverse căi. Ca infecție prin picături, transmiterea poate fi prin tuse, strănut sau vorbire, în timp ce o infecție de contact este transmisă prin atingere (direct) sau prin obiecte contaminate cu agenți patogeni (indirect).  Grădinițele sunt cunoscute ca “zone fertile” pentru multe tipuri de boli infecțioase. Printre factorii care favorizează răspândirea lor se numără contactul fizic apropiat multe activități care implică contactul cu lichidele sau excrețiile corporale și lipsa protecției imunitare, în special la copiii foarte mici.  Spălarea regulată a mâinilor cu săpun și apă caldă reduce riscul transmiterii prin atingere pentru îngrijitori și copii.