Ghidul Sănătății QUIXX®

Cum să vă protejați bebelușul în timpul sezonului de răceală și gripă

Copilul dvs. trebuie protejat împotriva virusurilor de gripă sau răceală. Toate virusurile de răceală sau gripă sunt transmise prin picături, de exemplu prin strănut, tuse sau contact fizic. (*) Pentru a vă proteja copilul cât mai mult posibil, trebuie să respectați următoarele sfaturi:

Bacteriile și virusurile de pe mâini pot ajunge ușor pe membranele mucoase din gură, nas sau ochi. (*) Spălarea regulată a mâinilor cu săpun și apă caldă este ceva obligatoriu, în special înainte de pregătirea alimentelor.

Prin intermediul contactului cu mâinile, virusurile și bacteriile se găsesc adesea pe mânerele ușilor, robinete sau întrerupătoarele de lumină. În sezonul de gripă, aceste suprafețe trebuie curățate în mod regulat cu un dezinfectant.

Țineți întotdeauna un șervețel în fața feței atunci când strănutați și tușiți. Aruncați imediat șervețelele folosite în coșul de gunoi și spălați-vă pe mâini după ce v-ați suflat nasul.

În timpul sezonului rece, acasă ar putea fi cel mai sigur loc pentru a vă menține copilul departe de virusuri. Și dacă ieșiți afară, păstrați o distanță sigură de persoanele care strănută și tușesc. Evitați locurile aglomerate, dacă este posibil.

Aerisirea de trei până la patru ori pe zi, câte zece minute, creează un climat interior mai bun. Umiditatea protejează membranele mucoasei orale și nazale împotriva uscării și le face mai rezistente.

Cel mai bun aliment în primele luni de viață este laptele matern. Acesta conține enzime împotriva bacteriilor dăunătoare (lizozim) și anticorpi care vă pot proteja copilul împotriva bacteriilor și a virusurilor.

Iar dacă s-a întâmplat și bebelușul dvs. a răcit: Îngrijirea zilnică cu picăturile nazale QUIXX® baby ajută în tratamentul rinitei și ameliorează starea copilului.